Σπιτικά σουδάκια με κρέμα - Το Φαγητό της Μαμάς

Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

Σπιτικά σουδάκια με κρέμα

Μια συνταγή για πολύ εύκολα και νόστιμα σπιτικά σουδάκια με κρέμα, που μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για τα γλυκά μας!


Υλικά
1/2 φλ βούτυρο
1 φλ αλεύρι
1 φλ νερό
3 αυγά
1/2 κγ αλάτι
1 φάκελο κρέμα Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
660gr γάλα
1 κσ ζάχαρη

Για την εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το νερό με το βούτυρο να βράσουν μέχρι το βούτυρο να λιώσει. Το βγάζουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε με μια κίνηση το αλεύρι. Ανακατεύουμε κατευθείαν και γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι η ζύμη να γίνει πηχτή και να κολλάει γύρο απο την κουτάλα. Την μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο τάπερ, ρίχνουμε το αλάτι, παίρνουμε το μίξερ και ξεκινάμε να ρίξουμε ένα ένα τα αυγά. Με το μίξερ ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις απορροφηθεί το ένα αυγό, τότε ρίχνουμε το επόμενο, γιατί αλλιώς θα μας μυρίζει μέσα στην ζύμη.


 Όταν τα ρίξουμε όλα, παίρνουμε το ποιό ρηχό ταψί που έχουμε και βάζουμε ένα φύλλο λαδόκολλας. Με ένα κουτάλι, βγάζουμε μπαλάκια ίσα με ένα μεγάλο καρύδι και το τοποθετούμε στο ταψί. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C και τα αφήνουμε μέχρι να φουσκώσουν λίγο και να πάρουν χρώμα. Για να δούμε αν έγιναν, βγάζουμε ένα, το κόβουμε στην μέση, και απο μέσα πρέπει να είναι κούφιο και ψημένο! Ταυτόχρονα πάμε να κάνουμε την κρέμα. Γεμίζουμε μια κούπα μέχρι την μέση με γάλα απο την δοσολογία και ρίχνουμε το περιεχόμενο του φακέλου με 1 κσ ζάχαρη και ανακατεύουμε. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να βράσει. Μόλις πάρει βράση, το τραβάμε απο την φωτιά, ρίχνουμε το γάλα με την κρέμα απο την κούπα, ανακατεύουμε και το ξαναβάζουμε στην φωτιά. Μόλις πάρει μία βράση ακόμα, το τραβάμε και ανακατεύουμε.
Η κρέμα μας κατευθείαν θα γίνει πηχτή. Την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να γίνουν τα σουδάκια. Όταν τα βγάλουμε απο τον φούρνο, τα κόβουμε στην μέση και τα γεμίζουμε με την κρέμα. Ύστερα τα κλείνουμε και τα χρησιμοποιούμε στο γλυκό μας!



Καλή μας όρεξη!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!