Κλασσικό παστίτσιο - Το Φαγητό της Μαμάς

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Κλασσικό παστίτσιο

Η κλασσική συνταγή του παστίτσιου. Απλό, πολύ γευστικό και ανέκαθεν ένα απο τα αγαπημένα φαγητά των παιδιών μας! Για να δούμε μια εύκολη συνταγή.


Υλικά
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
4 κσ σάλτσα Pumaro
1 κρεμμύδι
1 σκ σκόρδο
2 κσ μαιντανός ψιλοκομμένος
αλάτι 
πιπέρι
1/2 κγ μοσχοκάρυδο
1/4 κγ κανέλλα
1 πακέτο μακαρόνια νο2 για παστίτσιο
ελαιόλαδο
1 φακελάκι μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
1/2 λίτρο γάλα

Για την εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι, βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα αφήνουμε 2'. Έπειτα ρίχνουμε τον κιμά και με ένα πιρουνάκι τον πατάμε να γίνει κομματάκια. Όταν ο κιμάς τσιγαριστεί καλά, ρίχνουμε την σάλτσα, το μοσχοκάρυδο, την κανέλλα, το αλάτι, το πιπέρι και 1 ποτήρι νερό και ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε για 30' . Ταυτόχρονα, σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό και την τοποθετούμε στην φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε 1 κσ αλάτι και ρίχνουμε και τα μακαρόνια. Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και λογικά έχει γίνει και ο κιμάς( θα πρέπει να έχει ρουφήξει τα ζουμιά). Τον βγάζουμε απο την φωτιά, ρίχνουμε τον μαιντανό και ανακατεύουμε να πάει παντού.


 Αφού είναι έτοιμος πάμε να κάνουμε την μπεσαμέλ. Σε ένα μεγάλο τάπερ, ρίχνουμε το γάλα και το φακελάκι με την σκόνη ΓΙΩΤΗΣ και με το μίξερ, χτυπάμε για 2' μέχρι να σφήξει. Σε ένα βαθύ ταψί ρίχνουμε τα μισά μακαρόνια, βάζουμε απο πάνω όλο τον κιμά και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια. Απο πάνω ρίχνουμε την μπεσαμέλ και την απλώνουμε ομοιόμορφα.

 Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C και σε 40-45' που θα έχει πάρει χρώμα η μπεσαμέλ, είναι έτοιμο. Το βγάζουμε και το αφήνουμε 10' να κάτσει και μετά το κόβουμε και το σερβίρουμε.


Καλή μας όρεξη!!!


*Την μπεσαμέλ την κάνουμε πάντα πρίν βάλουμε το παστίτσιο στο ταψί.
*Άν θέλουμε, πρίν ρίξουμε την μπεσαμέλ, τρίβουμε πάνω απο τα μακαρόνια 300gr φέτα. Θ ατο κάνει ακόμα ποιό νόστιμο!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!