Μπιφτέκια στο τηγάνι με πατάτες - Το Φαγητό της Μαμάς

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Μπιφτέκια στο τηγάνι με πατάτες

Σε όλους μας αρέσουν τα μπιφτέκια. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους, νόστιμα και μπορούμε να τα συνδυάσουμε με ότι θέλουμε! Το κυριότερο όμως είναι, οτι τα λατρέυουν και τα παιδιά μας! Παρακάτω σας δίνω μια συνταγή για πολύ νόστιμα και εύκολα μπιφτέκια τηγανητά, συνδυασμένα με πατάτες.


Υλικά
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
3 κσ μαιντανό
1 1/2 κγ δυόσμο ξερό
1 φέτα ψωμί του τόστ 
1 κρεμμύδι
2 σκ σκόρδο
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 αυγό
1/4 κγ κανέλλα
αλάτι
πιπέρι
πατάτες
κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα

Για την εκτέλεση
Βάζουμε στο moulti το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαιντανό και το ψωμί και τα πολτοποιούμε. Σε ένα μεγάλο τάπερ βάζουμε όλα τα υλικά 
και πλάθουμε για αρκετή ώρα, 
μέχρι να ανακατευτούν καλά και να σφήξει ο κιμάς.
Σκεπάζουμε το τάπερ με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Όταν το βγάλουμε, παίρνουμε ένα μεγάλο πιάτο και αρχίζουμε να πλάθουμε τον κιμά σε μπιφτεκάκια και τα τοποθετούμε στο πιάτο. Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι,
τόσο ώστε να σκεπάζονται
μέχρι την μέση. Όταν κάψει το λάδι, βάζουμε την φωτιά στη μέση
και ρίχνουμε τα μπιφτέκια. Μόλις πάρουν χρώμα, είναι έτοιμα και τα βγάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Έπειτα κάνουμε το συνοδευτικό της αρεσκείας μας όπως οι τηγανητές πατάτες (για να δείτε πώς κάνουμς τηγανιτές πατάτες σαν να βγήκαν απο φριτέζα πατήστε ΕΔΩ). Τέλος σερβίρουμε με κεφαλοτύρι και είναι έτοιμο!


Καλή μας όρεξη!!!


* Η συνταγή βγάζει 10 μπιφτέκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!