Πως καταψύχω τα φρούτα και τα λαχανικά μου για όλο τον χρόνο!

By Unknown - Σάββατο, Ιουνίου 24, 2017

Μπορούμε να απολαύσουμε όποιο φρούτο και λαχανικό μας αρέσει σε όποια εποχή του χρόνου θέλουμε! Απλά βάζοντάς το στην κατάψυξη. Παρακάτω θα δούμε ορισμένες συμβουλές για την σωστή αποθήκευση φρούτων και λαχανικών ώστε να μην αλλοιωθούν!
 Η αποθήκευσή τους μας βοηθάει για μελλοντική χρήση τους, όταν δεν θα τα βρίσκουμε πλέον να τα αγοράσουμε (λόγω εποχής). Για να τα χρησιμοποιήσουμε στις πίτες μας, τα γλυκά μας, τα φαγητά μας και τις μαρμελάδες μας.

Για να δούμε λοιπόν
  • Πρέπει να αγοράσουμε φρούτα που να είναι ώριμα και όχι άγουρα
  • Τα φρούτα και τα λαχανικά μας να αποθηκεύονται σε δοχεία-τάπερ ιδανικά να αντέχουν την θερμοκρασία της κατάψυξης.
  • Τα ετοιμάζουμε στην μορφή που θέλουμε να τα καταναλώσουμε, πχ αφαιρούμε τα κουκούτσια απο τα κεράσια, βγάζουμε τα κοτσάνια και τις φλούδες και τα κόβουμε κομματάκια.
  • Τα πλένουμε πολύ καλά και τα στεγνώνουμε ακόμα καλύτερα, γιατι έστω και λίγη υγρασία να έχουν θα τα αλλοιώσει.
  • Αν θέλουμε να τα τοποθετήσουμε στο ειδικό δοχείο-τάπερ, τότε πρώτα πρέπει να το βάλουμε χωρις καπάκι, στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν τελείως και μετά κλείνουμε το καπάκι και είναι έτοιμα για πλήρη κατάψυξη.
  • Για να τα αποψύξουμε, τα βγάζουμε απο το βράδυ και τα τοποθετούμε στην ψύξη του ψυγείου.
Μετά την αποθήκευσή τους, σημαντικό είναι να γράφουμε επάνω τους σε ένα καρτελάκι την ημερομηνία που τα καταψύξαμε! 

Υπάρχουν όμως και φρούτα ή λαχανικά που δεν είναι καλό να τα καταψύχουμε γιατι στην απόψυξη αλλοιώνονται. Αυτό αφορά τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό όπως το πεπόνι, τα αγγούρια, οι πατάτες, οι ντομάτες, οι πράσινες σαλάτες και το σέλινο.

  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!