Πλούσιο, αρωματικό ριζότο! - Το Φαγητό της Μαμάς

Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

Πλούσιο, αρωματικό ριζότο!


Πλούσιο, αρωματικό και οικονομικό! Η συνταγή είναι απλή και δεν απαιτεί πολύ ώρα να γίνει. Για όσα λεπτά την κάνουμε όμως απαιτείται η πλήρης προσοχή μας. Το αποτέλεσμα θα μας ''γεμίσει''!!. Για να δούμε....


Υλικά
200gr ρύζι
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα 4
150gr μανιτάρια(κονσέρβας)
100gr καλαμπόκι(κονσέρβας)
1 κύβο maggi Ζωμός Ζυμαρικών
1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
200gr τριμμένη ντομάτα
1/2 νεροπότηρο κρασί κόκκινο
1/3 κσ πολτό τομάτας
1 στήθος κοτόπουλο καλά βρασμένο 
 1/4 κγ κανέλλα
1/3 κγ κόκκινο γλυκό πιπέρι
1/3 κγ κάρυ
1 κσ βούτυρο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι μαύρο

Για την εκτέλεση
Πρώτα απο όλα πλένουμε πάρα πολύ καλα το στήθος κοτόπουλου και το βράζουμε. Όταν βράσει το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε μικρά κομματάκια(μπουκίτσες). Σε ένα κατσαρολάκι διαλύουμε τον ζωμο maggi σε 1lt νερό. Σε ένα τηγάνι(να είναι βαθύ, μεγάλο και με χοντρό πάτο) ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε το ρύζι. 

Το ανακατεύουμε 2-3 φορές και ρίχνουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα μανιτάρια, το καλαμπόκι και το κοτόπουλο. Βάζουμε μέτρια φωτιά και τα σωτάρουμε για 3-4'. Αμέσως σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.



 Τότε ρίχνουμε την ντομάτα και τον πολτό και ανακατεύουμε 1-2 φορές. Αφού έχουμε δίπλα μας το κατσαρολάκι με τον διαλυμένο κύβο maggi, βάζουμε την φωτιά σε μέτριο προς δυνατό και με μία κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά τον ζωμό! Μόλις ρίξουμε τις 2 πρώτες κουταλιές ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός απο το βούτυρο. Συνεχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά τον ζωμό για περίπου 20-25' (ο μέσος χρόνος στον οποίο μαλακώνει το καρολίνα) . Όταν ρίχνουμε τον ζωμό για το ριζότο είμαστε συνεχώς απο πάνω του και το ανακατεύουμε να μη κολλήσει. Όταν βλέπουμε οτι απορροφά το ζουμί, κατεθείαν ρίχνουμε την επόμενη κουταλια κκ. Μετά τα 20' δοκιμάζουμε λίγο το ρύζι να δούμε αν έγινε. Μόλις γίνει σβήνουμε την φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Το ανακατεύουμε να πάει παντού(να λιώσει) και τραβάμε το τηγάνι απο το μάτι. Το ριζότο μας είναι έτοιμο! Καλό είναι να τρώγεται μέσα στα πρώτα 20' γιατί μετά χυλώνει.


Καλή μας όρεξη!!



1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος24/6/17 5:44 μ.μ.

    Πολυ ωραια η συνταγή σου θα την δοκιμάσω!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!