Γλυκό ψυγείου Κρέμα - Σοκολάτα - Το Φαγητό της Μαμάς

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Γλυκό ψυγείου Κρέμα - Σοκολάτα

Δροσερό, ελαφρύ και οχι πολύ γλυκό! Αυτές οι λέξεις χαρακτηρίζουν αυτό το γλυκό ψυγείου που θα δούμε παρακάτω.
Εύκολο στη δημιουργία του, με κύρια συστατικά την κρέμα την σοκολάτα και τα μπισκότα! Ένα γλυκό που μπορεί να συνοδεύσει κάθε περίσταση.

Υλικά
1 πλάκα βιτάμ 250gr
2lt γάλα
1 φλ ζάχαρη
8 κσ κορν φλάουρ
2 βανίλλιες
200gr κουβερτούρα
8 κσ κακάο
1 κουτί ζαχαρούχο 
1 πακέτο μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
1 πακέτο μπισκότα Μιράντα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
1 σακουλάκι νιφάδες κουβερτούρας
λίγο γάλα σε ένα μπολ για να μουλιάσουμε τα μπισκότα

Για την εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βιτάμ και ρίχνουμε το κακάο ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ένα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρούχο, ανακατεύουμε και το βγάζουμε απο την φωτιά. Σπάμε τα μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μείγμα μας ανακατεύοντας να πάνε παντού. Παίρνουμε ένα τάπερ και τα στρώνουμε ως βάση. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, τις 2 βανίλλιες και την ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια να μην καεί στον πάτο. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε το μισό στο τάπερ μας, επάνω απο την βάση με τα μπισκότα. Σε ένα μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και την ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη κρέμα που ετοιμάσαμε για να φτιάξουμε και την κρέμα σοκολάτα. Παίρνουμε τώρα τα ΠΤΙ - ΜΠΕΡ, τα σπάμε και τα μουλιάζουμε στο γάλα που βάλαμε στο μπόλ. Έπειτα παίρνουμε μπροστά μας το τάπερ και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα πάνω απο την κρέμα. Ρίχνουμε απο πάνω την κρέμα σοκολάτα που φτιάξαμε, την πασπαλίζουμε παντού με νιφάδες κουβερτούρας και είναι έτοιμο να μπεί στο ψυγείο. Σε περίπου 2-3 ώρες μπορούμε να το δοκιμάσουμε!


Καλή μας όρεξη!!!


1 σχόλιο:

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!