Πως βράζουμε σωστά τα μακαρόνια μας

By Unknown - Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2017

Η αλήθεια είναι πως η μακαρονάδα είναι απο τα ποιό εύκολα φαγητά, όμως καλό θα ήταν να δούμε κάποιους βασικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε!

Καταρχήν ας ξεκηνήσουμε με το οτι για κάθε 100gr μακαρόνια χρειαζόμαστε 1lt νερού. Αυτό σημαίνει οτι για ένα πακέτο των 500gr θέλουμε 5lt. Στο νερό προσθέτουμε το αλάτι, περίπου 10gr για κάθε λίτρο νερού (10gr=1 κουταλάκι του γλυκού). 


Τα βήματα είναι απλά. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει ανάλογα με την ποσότητα των   ζυμαρικών μας. 

Μόλις βράσει ρίχνουμε αλάτι, πάλι σύμφωνα με την ποσότητα μας και βάζουμε μέσα τα μακαρόνια χωρίς να τα σπάσουμε.

Μπορούμε να βάλουμε μέσα και λίγο λάδι ή βούτυρο ανάλογα με την προτίμησή μας για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Σημαντικό είναι να ανακατεύουμε πάντα με ξύλινη κουτάλα καθώς η μεταλική ρίχνει την θερμοκρασία του νερού. 

Περιμένουμε να βράσουν σύμφωνα με της οδηγίες τους και όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε! Δεν είναι καλό να τα ξεπλένουμε γιατί έτσι χάνουν το άμυλό τους και δυσκολεύονται να δέσουν με την σάλτσα τους.

 Άν πρόκειτε να τα καταναλώσουμε κατευθείαν, τα τσιγαρίζουμε σε λάδι ή βούτυρο, πάλι ανάλογα με την προτίμησή μας. Αλλιώς, τα βάζουμε μέσα σε κρύο νερό και όταν κρυώσουν τα ανακατεύουμε με λίγο λάδι και τα βάζουμε στο ψυγείο. 

Τα μακαρόνια μας είναι έτοιμα! 
Καλή μας όρεξη!!!


  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!