Μαρμελάδα Βερίκοκο-Ροδάκινο - Το Φαγητό της Μαμάς

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Μαρμελάδα Βερίκοκο-Ροδάκινο

Την χρησιμοποιούμε συχνά στο πρωινό μας και είναι πολύ υγιεινή, ανεξάρτητα απο ποιό φρούτο είναι φτιαγμένη! Μιας όμως και είναι η κατάλληλη εποχή για βερίκοκα και ροδάκινα, ας δούμε πως μπορούμε εύκολα και οικονομικά να κάνουμε μόνες μας την μαρμελάδα που μας αρέσει, ξέροντας φυσικά και τι βάζουμε!

Υλικά
20 βερίκοκα μεγάλα και ώριμα
4 ροδάκινα
800gr ζάχαρη
χυμό απο 1/2 λεμόνι

Για την εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα βερίκοκα και τα ροδάκινα, βγάζουμε τα κουκούτσια τους, κρατάμε ένα καθαρισμένο βερίκοκο και ένα ροδάκινο στην άκρη και τα υπόλοιπα τα βάζουμε στο μούλτι. Αυτά που κρατήσαμε τα κόβουμε πολύ μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε μαζί με τα υπόλοιπα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα μας τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν. Όταν αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε την φωτιά στο μεσαίο και τα αφήνουμε για 20-25'. Στα 20' ανακατεύουμε να δούμε αν η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη. Θα φανεί απο το οτι θα αρχίσει να κολλάει μια λεπτή στρώση στον πάτο της κατσαρόλας μας. Την σβήνουμε και την βάζουμε στην άκρη. Αφού έχουμε αποστηρωμένα βαζάκια, ρίχνουμε την έτοιμη μαρμελάδα μας μέσα χωρίς να κλείσουμε τα καπάκια τους και την αφήνουμε να κρυώσει καλά! Αφού κρυώσει τα κλείνουμε και είναι έτοιμα!

Καλή μας όρεξη!!!

2 σχόλια:

  1. θα δοκιμασω να την κανω!να ρωτησω πως αποστειρωνουμε τα βαζα???ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ εύκολη και νόστιμη, ελπίζω να σας αρέσει! Σχετικά με την αποστείρωση, υπάρχει η σχετική ανάρτηση εδώ: http://tofagitotismamas.blogspot.gr/2017/09/blog-post_93.html
      οπού τα γράφω αναλυτικά! Καλή επιτυχία!!
      Εν συντομία, πλένουμε καλά τα βάζα και τα καπάκια (πρέπει να είναι καινούργια) και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνοντας χυμό απο 1/2 λεμόνι. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε ανάποδα σε μια βαμβακερή πετσέτα μέχρι να στεγνώσουν μόνα τους και έιναι έτοιμα!!

      Διαγραφή

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!