Η πίτσα της μαμάς με παραλλαγές! - Το Φαγητό της Μαμάς

Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

Η πίτσα της μαμάς με παραλλαγές!

Όλοι μας έχουμε σαν ανάμνηση την μητέρα μας να κάνει πίτσα τα σαβατοκύριακα και ειδικά όταν πηγαίναμε σχολείο. Το ίδιο και εγω! Μόνο που πλέον την εφάρμοσα ποιό πολύ στα δικά μου γούστα και στα γούστα της οικογένειάς μου! Ας δούμε παρακάτω μία συνταγή εύκολη, που μπορεί να μας συντροφεύει όποια μέρα θέλουμε...

Υλικά
1 σακουλάκι μαγιά ξηρή
1/2 μπρίκι + 1 δάχτυλο παραπάνω, νερό
1 κσ βούτυρο
αλεύρι (περίπου 500gr)
4 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
1 πράσινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
100gr καλαμπόκι(κονσέρβας)
100gr μανιτάρια(κονσέρβας)
10 φέτες μπέικον
400gr Gouda Nounou
ρίγανη

Για την εκτέλεση

Βάζουμε το μπρίκι με το νερό στο μάτι σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε μέσα την μαγιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Με το χέρι μας τα λιώνουμε να γίνουν ένα, αλλα προσοχή να μη ζεσταθεί πολύ η μαγιά γιατί θα χαλάσει. Πρέπει να είναι χλιαρή. Όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε απο την φωτιά και την βάζουμε σε ένα μεγάλο τάπερ(2). Αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και να το πλάθουμε μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας(3). Το σκεπάζουμε με μια πετσετούλα και το βάζουμε μέσα σε κουβέρτες για 45' να φουσκώσει. Όταν είναι έτοιμο(4), παίρνουμε ένα ταψί(εγω χρησιμοποιώ σινι γιατί έχει μεγάλη διαφορά στο ψήσιμο) και το αλείφουμε καλά με βούτυρο. Απο πάνω παίρνουμε μια χούφτα αλεύρι, την πασπαλίζουμε στο ταψί να πάει παντού, βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας και το ανοίγουμε με τα χέρια μας ομοιόμορφα(5). 


Στη συνέχεια τρίβουμε και κόβουμε τα υλικά μας. Ρίχνουμε την τριμένη ντομάτα στο ζυμάρι μας και πασπαλίζουμε με αρκετή ρίγανη(3). Τοποθετούμε απο πάνω ομοιόμορφα τις πιπεριές(κρατάμε όμως λίγες), τα μανιτάρια, το καλαμπόκι και το μπέικον(επίσης κρατάμε 1 φέτα)(4). Σκεπάζουμε με το κασσέρι μας και απο πάνω βάζουμε τις πιπεριές που κρατήσαμε και την φέτα μπέικον(5). Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 °C να σιγοψηθεί. Θα είναι έτοιμη όταν πάρει χρώμα, περίπου σε 30'.

Καλή μας όρεξη!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!