Μακαρόνια με κιμά - Το Φαγητό της Μαμάς

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Μακαρόνια με κιμά

Απλό, καθημερινό πιάτο που αρέσει τόσο σε εμάς, όσο και στα παιδιά μας! Μία συνταγή εύκολη, γρήγορη και οικονομική για όλα τα γούστα, ακόμα και τα ποιό δύσκολα!!!




Υλικά
500gr μοσχαρίσιος κιμάς
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκ σκόρδο
2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
1 κσ πολτό ντομάτας
1 κσ μαιντανό χοντροκομμένο
1/2 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε χοντρές ροδέλες
1/2 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
1/3 κγ μοσχοκάρυδο
1/4 κγ κανέλλα
1 κγ ζάχαρη 
1 1/2 ποτήρι νερό
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
1 πακέτο μακαρόνια

Για την εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. 

Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μεσαίο και αφήνουμε για 1'. Έπειτα ρίχνουμε τον κιμά και με ένα πιρουνάκι τον πατάμε ωστε να τον δυαλύσουμε μέχρι να τσιγαριστεί καλά και να γίνει μικρά κομματάκια. Σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε λίγο μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την ντομάτα με τον πολτό και
ανακατεύουμε. 


Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε με μισόκλειστο καπάκι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30-35'. Έπειτα, κάνουμε και τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες τους (Για να δείτε συμβουλές για το πως βράζουμε σωστά τα μακαρόνια μας, πατήστε εδώ). Μόλις δέσουν τα υλικά του κιμά, σβήνουμε και τα σερβίρουμε όλα μαζί  ζεστά.

Καλη μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!